Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting is het schilderen met kleine diamantsteentjes, het wordt ook wel eens gezegd dat het meer op borduren met diamantsteentjes lijkt. Het is misschien wel het best te vergelijken met Ministeck,mini mozaiëk of pixelen.

Hoe werkt het?
In ieder pakket zit alles wat je nodig hebt om te starten met je Diamond Painting.
1. Bedrukt canvas met lijmdeel
2. Diamantsteentjes
3. Diamantpen
4. Schudbakje
5. Diamantgom
6. Pincet (alleen bij Full paintings met vierkante steentjes)

Stap 1: Bekijk of je pakket compleet is voordat je gaat starten, je kan eventueel ook checken of je alle steentjes hebt ontvangen. Soms zit er een lijst bij waarop staat welke kleuren gebruikt worden en hoeveel zakjes je daarvoor nodig hebt.

Stap 2: Zorg ervoor dat het canvas plat ligt, als er vouwen of kreukels in het canvas zit dan kan je er een nachtje iets zwaars op leggen of het heel licht strijken met een strijkbout.

Stap 3:Strooi wat diamantsteentjes in het schudbakje en schud het bakje heel zachtjes heen en weer. De steentjes zullen dan automatisch met de platte kant onder komen te liggen.

Stap 4: Verwijder de beschermfolie van de diamantgom en steek met de diamantpen recht in de gom. Er zal een klein gaatje in de gom ontstaan dat betekent dat de gom in de pen zit en dat hij klaar voor gebruik is. Breng de beschermfolie weer aan op de gom zodat er geen stof of haren op blijven plakken.

Stap 5: Pak met het pennetje een steentje op uit het schudbakje, door de gom blijft het steentje nu plakken aan het pennetje.

Stap 6: De symbolen geven aan welke kleur je moet gebruiken. Zie ook de legenda aan de zijkant van het canvas. Leg het steentje op de de juiste positie op het canvas.

Stap 7: Als je een behoorlijk vlak hebt gemaakt druk dan met een platte hand of een dik boek nog even stevig op de steentjes zodat ze goed blijven plakken.

Ga zo door tot je alle steentjes hebt geplakt.

Tips:

  • Als de steentjes niet meer goed plakken aan je pennetje, steek dan weer even met het pennetje in de gom.
  • Probeer de beschermfolie van het canvas zoveel mogelijk op het canvas te houden om te voorkomen dat er stof of haren op de lijmlaag komt.
  • Druk zo af en toe stevig op de steentjes zodat ze extra goed blijven plakken.
  • Als je het canvas wilt oprollen, doe dit dan altijd met de steentjes aan de buitenkant zodat ze er niet af kunnen schieten.
  • Als je een steentje verkeerd hebt geplakt kan je deze makkelijk verwijderen met een pincet.
  • Bij grote paintings met veel verschillende kleurtjes is het raadzaam om sorteerbakjes te gebruiken, dat werkt makkelijk en sneller.